کراتینه چیست و کراتینه کردن مو چه فوایدی دارد؟
کراتینه کردن مو یکی از روشهای رایج صاف کردن مو و بر طرف کردن وزوز موهاست و اصطلاحا به آن “صاف کننده، معجزه گر” لقب داده می شود.
آیا میدانید عوارض ناشی از اتو کردن مو چیست؟
موها از دو قسمت تشکیل میشود، ریشه و ساقه. قسمت ریشه مو، آن بخشی است که تمام ساختمانهای مو از آن ایجاد میشود و حدود یک میلیمتر زیر پوست قرار دارد و ساقه مو قسمتی است که ما میبینیم و به چشم میآید.
قسمت زنده مو، ریشه است که زیر پوست قرار دارد و اگر آسیبی به آن وارد آید، دیگر مویی تولید نمیشود یا اگر هم تولید شود، یک موی مشکلدار و بیمار است؛ اما ساقه، در واقع قسمت مرده موهاست و در آن سلول زندهای وجود ندارد.
بنابراین اگر این قسمت آسیب ببیند، در صورتی که مشکل به ریشه نرسد، معمولا ریشه دوباره موی سالم را ایجاد میکند و مشکل خاصی پیش نمیآید.
موخوره، یکی از آسیبهایی است که به قسمت ساقه، یعنی قسمت مرده مو وارد میشود. یک تخته چوب را در نظر بگیرید که اگر حرارت ببیند، ممکن است بسوزد؛ اگر در آب بیفتد، ممکن است ورم کند و تکه تکه بشود و اگر ضربه بخورد، ممکن است بشکند.
همین مسأله در مورد ساقه مو هم صادق است. آسیبهای فیزیکی میتواند در ساقه مو تغییر ایجاد کند. این تغییرات فیزیکی میتوانند خود را به شکلهای مختلفی نشان دهند؛ از جمله شکننده شدن مو به صورت تغییر شکل موها از حالت صاف و کشیده و براق به مویی پیچ خورده و ناصاف و دندانه دندانه.
بعضی وقتها آسیب، خود را به صورت شکستگی عرضی در مو نشان میدهد که مو کاملا از وسط شکستگی طولی پیدا میکند ولی گاهی شکستگی در امتداد ساقه است که اگر به نوک مو برسد، میتواند منجر به دو یا چند شاخه شدن مو بشود که از آن با عنوان موخوره نام برده میشود.
آسیبهای فیزیکی که باعث ایجاد موخوره میشوند، عبارتند از:
حرارت ناشی از سشوار، اتوی مو و حتی آفتاب به صورت مستقیم و شدید، بستن بیگودی، آسیبهای شیمیایی ناشی از مواد دکلره و موادی که برای رنگبری از آنها استفاده میشود، استفاده مکرر از انواع و اقسام رنگهای شیمیایی یا فرآوردههایی مثل ژلها و مواد دیگری که به هر عنوانی برای موها استفاده میشود و شانه کردنهای غیرصحیح به طوری که دندانههای شانه آسیب کششی روی مو وارد کند.
کراتینه چیست و چه مویی نیاز به کراتینه دارد ؟
کراتینه جیست – موها وقتی در معرض انواع مواد شیمیایی قرار میگیرند خشک و شکننده میشوند. خانمهایی که عادت دارند به صورت مداوم رنگ موی خود را تغییر میدهند یا فر و مش میکنند پس از مدتی کیفیت موی خود را از دست میدهند.
زمانی میرسد که شما وقتی موهایتان را شانه میکنید، می شکنند و هیچ ماده ای دیگر جلای خوبی به موهایتان نمیدهد. فکر می کنید موهایتان مرده و خشک است.
البته حق با شماست، موهای شما ماده حیاتی خود را به نام کراتین از دست داده اند. کراتین اصلیترین ماده تشکیل دهنده ساقه ی موهاست که شما با استفاده مداوم از مواد شیمیایی رنگ، مش، فر، براشینگ های مکرربا سشوارهای داغ، تافت و ژل، آن را از بین برده اید.
شما برای بازگرداندن حیات دوباره به موهایتان باید کراتین را به آن برگردانید تا دوباره موهایتان با جذب مواد مغذی و تقویت به حالت طبیعی اولیه خود درآید. پس از کراتینه صحیح موهایی لخت و زیبا خواهید داشت که از شانه کردن آن لذت میبرید.این کار را حتما زیر نظر متخصص و کارشناس زیبایی انجام دهید.
انواع کراتین مو:
۱-کراتین با منشاءحیوانی
۲-کراتین با منشاء نباتی ( گیاهی)
۳-کراتین با منشاء شیمیایی
۱- کراتین با منشاء حیوانی : این نوع کراتین مو معمولا از سخت پوستان و مهره داران استخراج می شود و شامل کراتین غنی و خالص می باشد که در شرق آسیا استفاده می شود .
۲-کراتین با منشاءگیاهی : این نوع کراتین مو از یک نوع درخت استوایی که در برزیل یافت می شود بدست می آید، صمغ این درخت حاوی درصد بالایی کراتین می باشد که برای تقویت ساقه مو بسیار مفیداست .
۳-کراتین با منشاءشیمیایی : این نوع کراتین مو معمولا حاوی کراتین هیدرولیزه شده و مواد شیمیایی می باشندو برند های زیادی از این نوع کراتین استفاده می کنند . قابل ذکر است برند های ارزان قیت کراتین که وارد ایران شده است از این نوع می باشند .
نکته :معمولآ مشاهده شده است که بعد از استفاده ازکراتین مو با فرمول شیمیایی ، در موقع اتو کشیدن موهای آغشته به مواد کراتینه نوعی گازتند و خطرناک متصاعد می شود که ممکن است باعث ایجاد ناراحتی های ریوی شود.
فرامالدئید : نوعی ماده نگهدارنده می باشد که درتمامی هر سه نوع کراتین مو موجود می باشد اما نسبت درصد آن در انواع مختلف کراتین متفاوت است . این مقدار در کراتین مو با منشاء حیوانی بسیار کم و در حدود فقط ۱ درصد و درنوع کراتین موبا منشاء گیاهی حدود کمتر از ۲ درصد و در خانواده با منشاء شیمیایی بیشاز ۴۸ درصد می باشد .
مقدار بالای درصد ماده فرمالدئید در نوع سوم کراتین مو باعث ایجاد گاز آسیب رسان در حد خطرناکی می باشد که مجاورت دائمی با این گاز ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای شخص آرایشگر شود . وجود سیستم تهویه خوب در یک سالن آرایشی بسیار ضروری می باشد .
چرا از کراتینه سرد استفاده کنیم؟
کراتینه سرد باساختاری گیاهی وبدون آسیب باعث احیای موهای آسیب دیده می شود .در کراتینه سرد دیگر نیازی به اتو کشی مو که خود یکی از عوامل مضروآسیب رسان به مو است استفاده نمی شود واین خود یکی ازمزایای بزرگ استفاده از کراتین سرد است.
با استفاده از پکیج حرفه ای درمانگر موهای آسیب دیده ومشاوره های تخصصی واستفاده از
بهترین موادتولید آمریکا که توسط مرکز مشاورهvip GROUPارائه میشود میتوانید موهای آسیب دیده خود را تضمینی و با صرفه حتی در منزل درمان کنید.